Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

Απλώς δεν σε γουστάρει;

(ο κάθυ που το διάβασε λέει: δεν σας μπορώ, όχι δεν δεν δεν σας μπορώ. ρε αμάν με τις αναλύσεις σας, σας βαρέθηκα, άντε στείλτη στη τζο να βάλει μυαλό, τι είναι αυτά, ούτε στο γυμνάσιο. ΒΡΕ ΟΥΣΤ!)

Την ιστορία την ξέρουμε όλοι, no; Αγόρι γνωρίζει κορίτσι, κορίτσι γνωρίζει αγόρι, αγόρι την πέφτει στο κορίτσι, κορίτσι πέφτει σαν παραγινωμένο σύκο και μετά το αγόρι την κάνει με ελαφρά. Και μένει η δύσμοιρη να αναρωτιέται τι σκατά έγινε τώρα.

Αυτή είναι η καλή εκδοχή της ιστορίας. Αυτή που μαζεύεστε με τις φίλες σου, και θάβετε τον πεθαμένο μέχρι να μη του ξανασηκωθεί για ένα μήνα. Υπεραναλύετε μέχρι αηδίας όλα όσα έχει πει, ώστε να βεβαιωθείς πως δεν είσαι εύκολη που του έκατσες με την πρώτη, αλλά όλα έλεγε έδειχναν πως σε θέλει πολύ, οπότε όταν το πάθος μιλάει, ποια είσαι εσύ που θα αντιμιλήσεις; Και άντε το πολύ πολύ το απολωλόν πρόβατο να σκάσει μύτη κανένα δίμηνο μετά- ναι, έχουν θράσος, καινούργια πράγματα δεν μαθαίνουμε εδώ μέσα- επειδή σ' έχει σιγουράκι, μόνο και μόνο για να φάει φόλα, γιατί σιγά που θα τον έκλαιγες δυο μήνες. 

Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή. Η κακή. Αγόρι γνωρίζει κορίτσι. Κορίτσι γνωρίζει αγόρι. Αγόρι την πέφτει στο κορίτσι, κορίτσι πέφτει σαν παραγινωμένο σύκο και μετά το αγόρι λέει στο κορίτσι πως ξέρεις τι; Μου αρέσεις μεν, μπορούμε να ρίχνουμε κανένα πήδημα που και που, διότι είμεθα και άνθρωποι με υποχρεώσεις και που να τρέχεις να βρίσκεις άλλον, για σχέση δεν σου υπόσχομαι, κάτσε να κοιτάξω το καρνέ μου, ναι, ο ωροσκόπος μου δεν προβλέπει νέα δέσμευση για το 2010, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται. 

Τι κάνεις εκεί; Ε, θα μου πεις εύκολο, φεύγεις και πας σ' άλλον που θέλει σχέση. Όχι; Γιατί τώρα τι σόι είναι αυτός που θέλει μεν να πηδιέστε, αλλά δεν σε θέλει και για σχέση και στο λέει και μέσα στη μάπα σου; Και βρίσκεσαι και στην ευχάριστη θέση να θάβεις τον πεθαμένο, χωρίς να πέθανε. Και να σου οι φίλοι σου να λένε πως είσαι θύμα- που από μέσα τους αναρωτιούνται "ρε πούστη μου, ποιοι είναι αυτοί οι τεντυμπόιδες που τα καταφέρνουν και δεν μπορώ εγώ;- και πως "δεν σε γουστάρει, εντάξει τώρα, χέστονα" και από την άλλη οι φιλινάδες σου να σου λένε "γράψτονα να κολλήσει". Και να κάθεσαι εσύ σπίτι να αναρωτιέσαι τι σκατά να κάνεις τώρα. Διότι ναι, το ξέρεις πως δεν γουστάρει... ακόμα. Αλλά ξέρεις και πως αν τον γράψεις θα κολλήσει. Έτσι πάνε αυτά τα πράγματα από αρχαιοτάτων. Αλλά αυτή τη δουλειά θα παίζουμε τώρα μεγάλοι άνθρωποι; 

Και να σου, από εκεί που τον είχες και ψιλοχεσμένο όταν στην έπεφτε, που κάνεις μικρό τελετουργικό χαράς αν εδεήσει να εμφανιστεί για σεξ ή βόλτα, και να σου που σκέφτεσαι "κοίτα που θα κολλήσω με τον ξεφτιλισμένο, από εκεί που τον είχα σίγουρο" και να αναρωτιέσαι "τι έγινε ρε παιδιά;" ωσάν άλλος σπύρος παπαδόπουλος. 

Τι στον πέοτα κάνεις εκεί; Γιατί πες ότι φεύγεις. Και αν σου εμφανιστεί σε δυο βδομάδες να δει και καλά τι κάνεις, και του κάνεις τη δύσκολη και σου σκάσει στο μήνα πάνω και σου τάζει αγάπες και λουλούδια, ζωή παραμυθένια; Τον σκοτώνετε κύριε πρόεδρε; Και πες ότι κάθεσαι. Τι σκατά θα κάνεις, θα κάθεσαι πάνω από το τηλέφωνο και να σε πνίγει το παράπονο σαν την αννούλα τη βίσση; Έχουμε και δουλειές! Και μη γυρίσει να μου πει κανένας μπούστης "να κοιτάτε τις δουλειές σας κυρίες μου" διότι δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά, είναι τσάλεντζινγκ πράματα και όλοι το ξέρουμε δα ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τις δοκιμασίες. 

Τέλος πάντων, ξέρετε. Δεν βγαίνει συμπέρασμα, απλά λέω. Και έτσι για να μη λέτε δηλαδή, δεν μ' έπιασε εμένα η πιλάλα, αλληνής καίγεται ο κώλος της. Εγώ έχω τον αμερικάνο να με βρίζει γιατί εκεί που είναι δεν μπορεί να βρίζει και μπινελικώνει εμένα από το μσν. :DΔευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Πως με απήγαγαν.

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως ένα από τα πράγματα για το οποίο γκρινιάζω τελευταία είναι ότι ο αδερφός μου, που είναι 28 χρονών γαϊδούρι, κοιμάται δίπλα μου μερικές μέρες της βδομάδας. Αλλά όταν λέμε δίπλα μου, εννοούμε σ' ένα κρεβάτι κολλητό με το δικό μου. Ειρωνεία, γιατί όταν ήμουν μικρή φοβόμουν υπερβολικά πολύ, αλλά τότε όχι, είχαμε ξεχωριστά δωμάτια. Τώρα μ' έφερε η μοίρα σ' αυτά τα χάλια. Τέλος πάντων, μην μακρηγορώ. 

Χτες βράδυ λοιπόν του λέω να με ξυπνήσει την ώρα που θα πάει στη δουλειά. Φυσικά δεν είχα υπολογίσει πως θα με ξυπνούσε ο Φέι Φέι στις 7:30 το πρωί με αδιάκοπο νιάου νιάου. Οπότε στις 9 που προσπαθούσε να με ξυπνήσει, εγώ ήμουν πτώμα και τον έβριζα. Μου λέει "καλά, άκου ένα όνειρο που είδα μην το ξεχάσω". Και αρχίζει χωρίς να του πω εντάξει:

"Ήμασταν λέει σ' ένα μοτέλ, ξέρεις από αυτά τα κλασσικά τ' αμερικάνικα, με τους τεράστιους διαδρόμους και εσύ λέει είχες μόλις γεννήσει..."
"Ίου ρε, τι μαλακίες κάθεσαι και βλέπεις;"
"... Αλλά λέει το δωμάτιο μέσα ήταν σαν αυτό που είμαστε τώρα. Και το σπίτι. Είχαμε φύγει λοιπόν με τη μαμά για τη δουλειά και σκάει μύτη τύπος ντυμένος τίγρης..."
"Τύπου frosties;"
".... Ναι, τέτοιου τύπου, και αρχίζει να βαράει τη πόρτα, γύρνα γύρνα να δεις πως (φανταστείτε μια τίγρη όρθια να βαράει την πόρτα ταυτόχρονα με τις δυο γροθιές της). Και λέει σε απήγαγε. Κάποια στιγμή παίρνουν τηλέφωνο οι απαγωγείς να ζητήσουν λύτρα και σε δίνουν στο τηλέφωνο και μου λες ''είναι δυο τύποι φοιτητές από την αρχαιολογία της παντείου (ναι ξέρω, δεν υπάρχει), έχουν κάτι βιβλία εδώ". Και σου λέω λέει εγώ "α, δεν είναι δηλαδή οι ...;". Και σου λέω να τους πεις "όταν θα σας βρω, θα σας γαμήσω από τον κώλο και θα φέρω και τον φίλο μου τον ψηλό που την έχει 25 πόντους (τρου ντατ, είναι ελεύθερος, βιογραφικά στην είσοδο)". Και μετά λέει είμαι στον δρόμο και κλέβω ένα μηχανάκι, επειδή το είχα ανάγκη..."
"Τύπου grand theft auto;"
"... Ναι. Και λέει βλέπω στη μία σκηνή αυτό, και μετά βλέπω ένα γέρο και έναν άλλο που γκρίνιαζαν για την οικονομία ή κάτι τέτοιο και μετά η επόμενη σκηνή είναι οι απαγωγείς που τους έχουν στήσει στον τοίχο να τους σκοτώσουν. Και φώναζε ο γέρος "δεν μπορείς να μας σκοτώσεις έτσι", αλλά παρόλ' αυτά τους σκοτώνουν στην ψύχρα. Και σκάω λέει εγώ από πίσω με κολιά με τη μηχανή (η όλη φάση προφανώς επηρεασμένη, γιατί χτες του τραγουδούσα "τρέχω, τρέχω, τρέχω, με το κορίτσι που αγαπώ τρέχω στ΄ αστέρια τρέχω") και σκέφτομαι όμως ότι δεν τους έχω, οπότε σκέφτομαι να φύγω να πάω να πάρω την καραμπίνα και τον Β. και να έρθουμε μαζί. Και τελειώνει."

Εντάξει, θα μπορούσα να το διανθίσω να γίνει ακόμα πιο γαμάτο, αλλά εδώ μεταφέρουμε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Εννοείται ότι μέχρι να τελειώσει είχα κλάσει στο γέλιο, επομένως και είχα ξυπνήσει. Χαλάλι. Του λέω "άντε πάω να το γράψω στο blog". Μου λέει "άμα θέλεις γράψε και αυτό με τον Bruce Willis".

"Ήμουν λέει εγώ με τον Bruce και πηγαίναμε να σε μια αποστολή σ' ένα νησί, το δείχνει μου φαίνεται σε μια ταινία με τον Βαν Νταμ, σαν λόφος λέει είναι και έχει ένα σπίτι στην κορυφή και γύρω γύρω θάλασσα. Και πάμε λέει και ήταν ένας τύπος που κρατούσε αιχμάλωτες κάτι γκόμενες, αλλά τις είχε σε μια πισίνα και κολυμπούσαν σαν γοργόνες. Στον πάτο της πισίνας λέει είχε μια τεράστια τάπα σαν αυτές που έχει στην μπανιέρα. Μου λέει λοιπόν ο Bruce, πήγαινε εσύ να σώσεις τις κοπέλες και θα πάω εγώ να κανονίσω τον τύπο πάνω. Αλλά βγάζω ο μαλάκας την τάπα και δημιουργείται στρόβιλος και της ρουφάει τις γκόμενες. Μου λέει όμως ο Bruce, μην ανησυχείς θα τις ξεβράσει η θάλασσα και θα κολυμπήσουν, θα είναι μια χαρά." 

Αυτά.