Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Έρημα μου νιάτα και που τσαλακωθήκατε

Μόλις κοιτούσα το κρασάκι του τσου. Θα μου πεις, wtf dude, κοιμήσου, 4 η ώρα το πρωί εσύ χαζεύεις καμμένα βίδεα στο γιουτουμπι. 

Αλλά όχι, άκου. Κοιτούσα λοιπόν το κρασάκι του τσου και θυμήθηκα την πρώτη φορά που το είδα. Πως ήμουν τότε, ήμουν με το νι, μόλις είχαμε πρωτοσυγκατοικήσει και ήμουν πάνω στους μεγάλους έρωτες κάτι ανάμεσα σε μαύρη μίρλα και απόλυτη ευτυχία. Μου φαίνεται σαν ένα φανταστικομμύριο χρόνια πριν και ας είναι μόνο 3. Και όσο το κοιτούσα σκεφτόμουν και αυτούς που έπαιζαν στο κρασάκι του τσου. Γιατί άλλο τα χρόνια που περνάνε, τα φοιτητικά, που κάνεις ένα σκασμό μαλακίες κάθε μέρα που να δικαιολογούν κλάσιμο στο γέλιο και τώρα ούτε τα θυμάσαι ή τα θυμάσαι που και που, και άλλο να έχεις ντοκουμέντα. Τι να κάνει ο Πάνος π.χ. Πως να νιώθουν οι δημιουργοί του καράτε τυφλή φυγή και του πανίσχυρου μεγιστάνα των νίντζα; 

Εμείς περάσαμε μια πολύ όμορφη trash εποχή. Μας έχω σε βίντεο- τα οποία κάποια στιγμή πρέπει να θυμηθώ να τα περάσω σε ψηφιακή μορφή somehow- τη β. να χορεύει λεπά και στέλλα μπεζεντάκου,  τη β. και τον μ. να κάνουν χορευτικά, όλες μας να χορεύουμε αβάντι σολ φαφαφα, και άλλα διάφορα που μου θυμίζουν ότι κάποτε το να νοιάζομαι για τη συνταξιοδότηση μου ήταν μια υποχρέωση που θα έπρεπε να γραφτώ στην κνε για να έχω. 

Φακ, το ήξερα την ώρα που το ζούσα, πόσο φακ, ότι αυτά είναι τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Όχι ότι τώρα δεν είναι καλά, αλλά η β. δουλεύει πια όλη μέρα- δεν είναι κατ' ευφημισμόν αυτό, κυριολεκτώ, οι είλωτες θα ήταν περήφανοι γι αυτή- για 700 ευρώ, η ν. δουλεύει και αυτή, η μ. είναι μακριά και συναντιόμαστε μια φορά τον μήνα στην καλύτερη για το κλασικό γεύμα σκατά-γκόμενοι-ψυχολογία-σκατά- τα σκατά επίσης δεν είναι παρομοίωση, πάντα καταλήγουμε να συζητάμε για κουράδες. 

Και όχι μόνο δεν έχουμε πια χρόνο, αλλά έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα παρακαλάω να είχα μια δουλειά που θα μου έτρωγε όλη τη μέρα για 700 ευρώ. Γιατί τώρα είτε δεν έχω λεφτά να κάνω τα πράγματα που θέλω είτε έχω λεφτά, αλλά οι άλλοι δεν έχουν χρόνο να με συνοδέψουν. 

Ξέρω, θα με πείτε κακομαθημένη και ότι υπήρχαν φοιτητές που δούλευαν από τα 18 για να συντηρήσουν τον εαυτό τους. Φακ δις σιτ. Ήμουν τυχερή. Αλλά τώρα δεν είμαι 18 πια. Και δεν μπορώ να πω στον κνίτη που θα έρθει να μου πουλήσει ιστορία ότι "δεν με νοιάζει" ή "έχω χρόνο ακόμα". Δεν έχω χρόνο, με νοιάζει, και τα πράγματα είναι τόσο σκατά που έχουν φτάσει μέχρι και τα ρουθούνια μου. 

Νομίζω είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που έχω απασχοληθεί τόσο πολύ με την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Για μένα αυτό είναι το πρώτο σημάδι ενηλικίωσης. 

Και ανησυχώ τόσο πολύ για τους δικούς μου ανθρώπους, που κανένας σχεδόν δεν είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά του, που δουλεύει όλη μέρα, που δεν αμείβεται καλά και την ίδια στιγμή ανυπομονώ πότε θα έρθει η ώρα να γκρινιάζω και εγώ για τα ίδια.

Μα από την πιο άλλη, επειδή είμαι ευθυνόφοβος άνθρωπος και βαριεστημένος, προτιμώ να ζήσω με λιγότερα παρά να δουλέψω σε κάτι που θα με κάνει πλήρως δυστυχή, όπως τον αδερφό μου π.χ. 

Αλλά θα ήθελα να καταγγείλω κάτι. Σήμερα πήγα να πάρω μεσοδόντια βουρτσάκια, γιατί η οδοντίατρος με προειδοποίησε ότι πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιώ γιατί έχω ουλίτιδα, κτλ κτλ. Τα οποία είχαν 6 ευρώ. Είμαστε καθόλου με τα καλά μας;;;; 6 ευρώ; Ξέρουν ότι είναι βουρτσάκια; Are they made of panda?

18 σχόλια:

Τρυποκάρυδος είπε...

"επειδή είμαι ευθυνόφοβος άνθρωπος και βαριεστημένος, προτιμώ να ζήσω με λιγότερα παρά να δουλέψω σε κάτι που θα με κάνει πλήρως δυστυχή"

Σο φακιν τρου! Κι όχι απαραίτητα επειδή είσαι βαριεστημένη κι ευθυνόφοβη. Καλά κι εγώ είμαι κι από τα δύο (και πολύ μάλιστα) και ίσως γι'αυτό συμφωνώ τόσο απόλυτα, αλλά λέω ότι θα έπρεπε γενικά να αρκούμαστε σε λιγότερα και να μην κάνουμε δουλειές που μας κάνουν δυστυχισμένους -αν όχι να κάνουμε δουλειές που μας κάνουν ευτυχισμένους...

Crazy Tourists είπε...

Κι εγώ πιστεύω ότι ότι από μια δουλειά που σε κάνει δυστυχισμένο είναι προτιμότερη μια χειρότερα αμοιβόμενη...Τα λεφτά δεν είναι το παν...

Τρελοτουρίστρια

Kaede είπε...

Νομίζω πως είσαι στην ίδια κατάσταση απόγνωσης στην οποία βρισκόμαστε και όοοοολοι οι υπόλοιποι. Πφ. Ακόμα και οι αδερφοί μας πρέπει να ταυτίζονται! ;p Να πεις του δικού σου, ότι ο δικός μου παραιτήθηκε και έστειλε τα χαρτιά του για να ακολουθήσει επιτέλους το.. όνειρο, έξω. Κάτι τέτοια βλέπω και νιώθω πως εγώ θα μείνω ριζωμένη στα σκατά όλη μου τη ζωή!
Για χειρότερο κάψιμο, χτες έβλεπα τον γητευτή των αλόγων. True story bro.

Ferdinand+Miranda είπε...

mmmm.. παντού οι ίδιες συζητήσεις, δεν εννοώ ότι είσαι μπανάλ αγαπητή, τουναντίον, ότι όλοι τα ίδια περνάμε.. συμφωνώ με όσα λες και είμαι αισιόδοξη..

Αμέλια η τέλεια είπε...

Καλά, καλά μην την ακούτε. Δεν υπάρχει πιο πολυέξοδο πλάσμα από την Φλονς. Είσαι σπάταλο παιδί, τέρμα. Όταν εσύ είχες 35 πόλυ πόκετ, εγώ είχα 5.:p :p :p Τα βουρτσάκια σε πείραξαν!

Flonsavardu είπε...

τρυποκάρυδο να κατέβουμε σύνταγμα ως "οι βαριεστημένοι"; :p

τουριστάκι ναι. βέβαια μερικά λεφτά καλά είναι, χαχα.

kaede ο αδερφός μου θ ανοίξει σπίτι, δεν τον παίρνει για τέτοια... και επίσης είναι χέστης. και επίσης κοιτάει για δουλειές στο εξωτερικό, αλλά παίρνουν μόνο ανάξιους γνωστούς του αντί αυτόν. ουφ.


ferninand+miranda ναι συμφωνώ, όλοι τα ίδια λέμε σχεδόν... απλώς εγώ ποτέ δεν τα λέω. :)

εσύ μικρό, φόρα τις γόβες πάρις χίλτον, κράτα και την- αγορασμένη, σε περίπτωση που σχολιάσεις- louis vuitton σου και λίγα τα λόγια σου. πόρδακλε. :p

Αμέλια η τέλεια είπε...

Mmmmmm Μου έκανες την μούρη κρέας!!!!! Δυο πράγματα έχω πάρει κι εγώ της προκοπής και τα δούλεψα αλλά attica για να τα πάρω πόρδακλε ολκής! :p

Τρυποκάρυδος είπε...

Μπαααα, που να τρέχουμε τώρα; Βαριέμαι...

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είπε...

Σας νιώθω. Έχω κολλητό που μένει κολλητά και τον βλέπω μια φορά το μήνα λόγω δουλειάς (του). Ευτυχώς έχω ακόμα κάτι φωτογραφίες του για εκβιασμό.
Το ίδιο και με τα βουρτσάκια: εγώ την έπαθα με οδοντόβουρτσα. Συνωμοσία μου μυρίζει.

Flonsavardu είπε...

αμέλια σους!

τρυποκάρυδε λες, ε; ε, ναι... που να τρέχουμε τώρα...

κων/νε καντακουζηνέ μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. εκτός και αν λανσάρουμε τη μόδα της γιαγιάς μου, που είναι γυναίκα με τα ούλα της. :p

Uri Teller είπε...

Βέβαια αν κοιταξεις παλιοτερες εποχες φλο, θα δεις οτι οι ανθρωποι και για λιγοτερα δουλευαν αλλα και με λιγοτερα την περνουσαν. Για την ακριβεια εχω σαν φυλαχτο μια κουβεντα του πατερα μου που ελεγε "εμεις μπορει να τρωγαμε μια φορα τη μερα και να φορουσαμε το ιδιο παντελονι συνεχεια αλλα δε θυμαμαι κανεναν στο χωριο μου να επασχε απο μελαγχολια ή καταθλιψη". Εγω πιστευω ακραδαντα οτι οπως και να χει θα περασουμε δυσκολα τα επομενα χρονια. Το πιο δημοφιλες ανεκδοτο θα γινει το "Ελληνας Τουριστας". Αλλα οπως και να χει θα ζησουμε. Και θα περασουμε και ωραιες στιγμες. Γιατι η ζωη δε χρειαζεται να ειναι ευκολη για να ειναι ομορφη. Αρκει να μαθουμε να βολευομαστε με λιγοτερα. Τωρα θα μου πεις κοιτα ποιος μιλαει. Ε, που θα παει, θα μου ρθει κ εμενα...

Αμέλια η τέλεια είπε...

Κατακουζηνός, κατά κουζίνα μεριά σα να λέμε;

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είπε...

Αγαπητή Αμέλια, κατά πρώτον είμαι ΚαΝτακουζηνός (με ΝΤ όπως λέμε Ντουλάπα, Ντουβρουτζάς, Ντεμοντέ, Ντέντεκτιβ και άλλες τέτοιες ελληνικές λέξεις). Κατά δεύτερον την κουζίνα την αποφεύγω, προτιμώ τον καναπέ και το κρεβάτι. Κατά τρίτον ουδεμία σχέσιν έχω με τηλεοπτικές απομιμήσεις που κυκλοφορούν. Ορίτζιναλ προϊόντα θα βρείτε εδώ:
http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/

Ζητώ συγγνώμη για την κατάληψη.

Chaosophe® είπε...

:)

Flonsavardu είπε...

κυρ γιούρι δίκιο έχετε, αλλά που να το βρετε... (να μπορέσεις και με λιγότερα, καπιταλόσκυλο, που μου θες φρουφρου και αρώματα :p)

κύρ κ.κ. καμία κατάληψη. βασικά δεν ξέρω γιατί δεν σας έχω στο blogroll μου, αυτό θ' αλλάξει πάραυτα.

chaosopher καλά μη χαίρεσαι, δεν είπα πως θα κατέβω και στην πλατεία :)

A Girl Called Clementine είπε...

Είμαι αυτή που έκανε αμάν και πως να απολυθεί εν μέσω μιας ολίγον τι περίεργης -επαγγελματικά- φάσεως πόσο μάλλον για ανθρώπους σαν εμένα που δεν έχουν πτυχία ανωτάτων ή ανωτέρων σχολών. Παρά ταύτα θα πω πως είναι καλύτερα να δουλεύεις για λιγότερα παρά να μη δουλεύεις καθόλου, μιας και -πιστέψτε με μιλάω για βιώματα- και στη χειρότερη δουλειά θα ικανοποιήσεις τον εαυτό σου όσο δεν φαντάζεσαι, θα είναι στιγμές που θα θες να τα δώσεις όλα για τον καπιτάλα πολυεθνικό πάνω από το κεφάλι σου, στιγμές που η ηθική και όχι η χρηματική αμοιβή θα είναι τεράστια. Επιπροσθέτος, επιπροσθέτος λέγω και το γράφω και λάθος αλλά δε γαμείς, ακόμη και μέσα στα σκατά μαθαίνεις κάτι (πχ τι γεύση έχουν) δεν μπορείτε να το αρνηθείτε, και για ακόμη μια φορά θα πω:ΕΓΩ έμαθα σίγουρα κάποια πράγματα που θα τα χρησιμοποιήσω στον επόμενο καπιτάλα πολυεθνικό που θα πάω να δουλέψω για 700 ευρά. Εκτός αν κερδίσω το κίνο.Μετά θα πάω στας Μπαχάμας.

6Ευρω;;;;; και δεν τους έβαλες φωτιά;; εγώ την οδοντόβουρτσά μου πάντως προχτές την πήρα δύο ευρώ και ήταν και από τις επώνυμες!

Chaosophe® είπε...

:)

Flonsavardu είπε...

κλεμεντίνη δεν ήντουσαν οδοντόβουρτσα, ήταν ακόμα χειρότερα, μεσοδόντια βουρτσάκια... που χαλάνε στις 3 φορές. -.-
εννοείται ότι θα προτιμούσα να δουλεύω για 700 ευρώ. και δουλειά γραφείου μάλιστα.