Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Γίνονται τοξικομανείς για να κολλήσουν aids για να εισπράττουν το εισόδημα των 700 ευρώ

Αχ, ξέρω χάθηκα. Είναι που όλο θα αρρωσταίνω ή θα αρρωσταίνει η μαμά μου και θα τρέχουμε στο νοσοκομείο για μια γενική αίματος και θα την κάνουν εισαγωγή και τέτοια ευχάριστα. Όχι, ντάξει, μάλλον όλα καλά. Η νεκροψία θα δείξει που λέει και η ίδια. 

Λοιπόν στο θέμα μας. Ξυπνάω σήμερα το πρωί (πριν λίγο, θε μου ντροπή μου, δεν ξέρω τι να κάνω, χτες και σήμερα ξύπνησα στις 2 το μεσημέρι, κλαψ, λυγμ, σομπ) και μπαίνω στο φέις μπουκ ως συνήθως, σαν στυγνή επαγγελματίας που είμαι (άρχισα να παίζω σιμς όταν ήμουν εντός και άρρωστη πριν 3 βδομάδες και ακόμα να το κόψω, το μαλακισμένο είναι εθιστικό. σατανισμένο φέις μπουκ, την κατάρα μου να 'χεις). Και τι να δω; Μία γνωστή μου, που από τότε που αποκαλύφθηκε ότι η ελλάδα βιώνει καιρούς κρίσης έχει μετατρέψει το φέις μπουκ της σε φυλλάδα αναρχοαριστερών φανατισμένων, είχε ποστάρει το αυτό: http://kartesios.com/?p=66151 

Εγώ σχεδόν πάντα μπαίνω και διαβάζω ό,τι ποστάρει και ό,τι φωτογραφία βάζει, γιατί οκ, πέραν από το δεικτικό σχόλιο παραπάνω, είναι η μόνη που ασχολείται τόσο φανατικά με τη σαπίλα της Ελλάδας τη σήμερον ημέρα, οπότε δεν βλάπτει και καμιά βουτιά στα σκατά μεταξύ ύπνου και σιμς. Απλώς να μην το παρακάνει κανείς. Και το διαβάζω λοιπόν το παραπάνω και λέω, "μπάμε καλά;". 

Καταρχήν να λείπουν οι χαριτωμενιές τύπου "εγώ νόμιζα ότι ήταν για τη μποτσουάνα, το λεσότο και τη ζιμπάμπουε" γιατί εκεί δεν έχουν να φάνε ζωάρα, πόσο μάλλον να έχουν περίθαλψη για το aids. Ντροπή σου που το αναφέρεις λαϊκιστή της πούτσας. Παρακάτω δείχνει ακόμα πιο πολύ την ανησυχία του που εμείς, στην Ελλάδα, πρόσφατα ανακαλύψαμε πως δεν ήμαστε η New York που όλοι νομίζαμε, έστω το Παρίσι βρε αδερφέ, αλλά η ψωροκώσταινα που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε. Αν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα- όπου πράγματα, βάλε ό,τι μπορείς να φανταστείς. 

Τι γίνεται λοιπόν σ' αυτή την άθλια χώρα. Που μας οδήγησαν για ακόμη μια φορά αυτοί οι άθλιοι πολιτικοί που έχουμε; Άκουσε να δεις! Οι τοξικομανείς είναι πρόθυμοι να κολλήσουν τον ιό του HIV που προκαλεί το aids προκειμένου να παίρνουν το επίδομα των 700 ευρώ. Θα έλεγε κανείς ότι ήταν ικανοί να κλέψουν το κράτος τοιουτοτρόπως; Θυσιάζοντας τη ζωή τους; Την πολύτιμη ζωή τους με την φανταστική υπόσταση του τοξικομανούς, που έχει κάνει άπειρες γυναίκες και άντρες ανά τον κόσμο να βγουν στην πορνεία, να κλέψουν ή να σκοτώσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Αν είναι δυνατόν! Που θα φτάσουμε πλέον; Που πάει ο κόσμος μας Νίκο Τσιαμτσίκα; (πάντα ήθελα να το πω αυτό και ας είναι κλισέ πλέον) 

Και σκεφτόμουν εγώ, αφού τέλειωσε το κείμενο και έμεινα αποσβολωμένη από την ακατάσχετη μπουρδολογία, δεν θα ήταν πραγματική είδηση αν θα έλεγε πως "γίνονται τοξικομανείς, για να κολλήσουν aids, για να  εισπράττουν το εισόδημα των 700 ευρώ"; Ή καλύτερα, "γκέι ζευγάρια κάνουν ελεύθερο έρωτα για να κολλήσουν aids για να εισπράττουν το εισόδημα των 700 ευρώ". Ή ακόμα ακόμα "Εξαρθρώθηκε σπείρα που πουλούσε μολυσμένες σύριγγες με τον ιό hiv στη μαύρη αγορά, που εξασφαλίζει το εισόδημα των 700 ευρώ". Και τελειωτικά "Μήνυση σε πωλητή της μαύρης αγοράς κάνει ο τάδε. Οι σύριγγες που αγόρασε την προηγούμενη βδομάδα δεν ήταν μολυσμένες!". 

Εντάξει, οκ, ξέρω, αυτά είναι ευαίσθητα θέματα και ίσως να μην έπρεπε να κάνω πλάκα, αλλά σίγουρα δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα που έλεγε ο γράφων, ο οποίος παρόλο που υπάρχει, δεν φαίνεται να σκέφτεται και ιδιαιτέρως. Μα το θεό, με το που το διάβασα σκέφτηκα "να δεις τους μαλάκες, θα κόβουν και αυτό το επίδομα, ρε τους πούστηδοι!" και το έψαξα, αλλά δεν βρήκα τίποτα, παρά μόνο αυτή την είδηση, ότι δηλαδή οι τοξικομανείς είναι πρόθυμοι να κολλήσουν τον ιό του hiv προκειμένου να εισπράττουν το εισόδημα, σε πιο μετριοπαθή κείμενα ασφαλώς. 

Οκ, εγώ θα το πάω ένα βήμα παραπέρα. Ας πούμε ότι με αυτά τα δεδομένα βγει αύριο ο Λοβέρδος ή ο κάθε Λοβέρδος και πει "θα κόψουμε το εισόδημα, γιατί πριν μήνες βγήκαν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα". Αυτό θα ήταν είδηση πράγματι. Αν ο "kartesios" προμήνυε το συγκεκριμένο- που πολύ αμφιβάλλω- πάω πάσο. Αλλά δεν έχει γίνει. Αν γινόταν βέβαια, δεν θα ήξερα ποια θα ήταν πραγματικά μια λύση γι αυτό. Δηλαδή πως θα γινόταν άνθρωποι που δεν νοιάζονται καθόλου για τη ζωή τους να σταματήσουν να παίρνουν τσαμπαδιάτικα 700 ευρώ το μήνα, και να τα παίρνουν μόνο όσοι πραγματικά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν δουλειά αλλού, εξαιτίας του ιού, ή όσοι δεν μπορούν να έχουν ιατρική περίθαλψη, κτλ. 

Είμαι σίγουρη πάντως ότι αν γινόμουν ποτέ πολιτικός ο ζωώδης φανατισμός των "ξύπνησα στα 30 μου και έμαθα σε ποια χώρα ζω" και των "η μαμά μου και ο μπαμπάς ήταν αριστεροί, έζησαν τη γενιά του πολυτεχνείου, αυτοί ξέρουν, συνιστούν κνε" θα κατακεραύνωνε οποιαδήποτε λογική πράξη ως "αντισυνταγματική", "εγκληματική", "προϊόν φασισμού" τριαλαλί τριαλαλό. Δεν έχω καταλάβει ακόμα, τι θέλουν; Άπειρα ανεξάντλητα λεφτά για όλους; Τους πολιτικούς στη φτήνια και αυτούς με παπούτσια prada; Σίγουρα αντιλαμβάνομαι πως δεν ξέρουν γρι από ιστορία. Σίγουρα ξέρω πως έχουν το μυαλό ενός πεντάχρονου παιδιού. Σίγουρα ξέρω πως όσο υπάρχουν, εγώ ποτέ δεν θα μπορέσω να ασχοληθώ με τα κοινά. Γιατί αυτοί είναι οι "καλοί". Και αν οι καλοί είναι τόσο ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ, τότε προτιμώ εγώ να μην ασχολούμαι καθόλου. 

Over and out. 

18 σχόλια:

Τρυποκάρυδος είπε...

Αγαπητή Φλόνς, αίσθησις μου είναι -και παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος- πως ο monsieur Καρτέσιοςδεν είχε κατά νου να κατηγορήσει τα συμπαθή ζάκια για οπορτουνισμό και εκμετάλευση κρατικών κονδυλίων. Απλώς απηυδεί -εν μέρη δικαίως θεωρώ- με το γεγονός ότι κάποιος ηθελημένα καταδικάζει τον εαυτο σου σε θάνατο για 700 ευρώ το μήνα θέλωντας μέσα από αυτό να καταδείξει -με γραφικό ίσως τρόπο- την αηδία του για την κατάντια αυτής της χώρας.

Εσύ γιατί το πήγες τόσο μακριά;

Και ναι μην ασχολείσαι με τα κοινά. Άραξε με τα σιμς εκεί πέρα...:p

Τρυποκάρυδος είπε...

A ναι, και κάτι άλλο...

Φεεεερστ ρε μουνιά!!!!!11111

(πάντα ήθελα να το κάνω και στον Μιχαλάκη δεν προλαβαίνω ποτέ...)

Flonsavardu είπε...

ω, θεοί, ακούσατε! αν είναι δυνατόν να το πιστεύεις και εσύ αυτό. και εγώ είμαι αηδιασμένη με την πολιτική κατάσταση της χώρας, αλλά βρίσκω λόγους εκεί που υπάρχουν για να το καταδείξω. όχι εκεί που δεν υπάρχουν. bonus σχολιάκι: "κάποιος καταδικάζει τον εαυτό του σε θάνατο για 700 ευρώ το μήνα". ενώ η πρέζα, ε; εισιτήριο για τη μακροβιότητα.

Τρυποκάρυδος είπε...

A ΟΚ, δηλαδή για σένα πρεζάκι=νεκρός οπότε "ας κολλήσει και τον ιό μωρέ, ποιός χέστηκε";

Δεν υπερασπίζομαι τα πρεζάκια τώρα, απλά κάνω το δικηγόρο του Αλ Πατσίνο.

Flonsavardu είπε...

γιατί χριστιανέ μου, με το ζόρι του τον δίνουν τον ιό; ανεξάρτητα δηλαδή από το τι πιστεύω εγώ, σε αυτοκτονικά τέτοια βίτσια όπως είναι ο αλκοολισμός και ο εθισμός σε άλλα ναρκωτικά, τι σκατά φταίει ο λοβέρδος αν τα τζάνκια είναι πρόθυμα να κολλήσουν έιτζ για 700 ευρώ τον μήνα; είναι πρόθυμα για χειρότερα πράγματα. και για να το πάω και παραπέρα, επειδή συνεχώς προσπαθούν να το ορίσουν ως προς το ότι "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι". γιατί δηλαδή εγώ να θυμώσω με τον λοβέρδο- που έχω να του θυμώσω για χίλια δυο πράγματα, προς θεού, μη βγει ότι τον υποστηρίζω κιόλας- και να μην θυμώσω με τους συμπολίτες μου που για ακόμη μία φορά κλέβουν το κράτος με λαμογιές;

και επίσης για να γνωρίζετε: το aids είναι πλέον χρόνια νόσος με την κατάλληλη θεραπεία. όπως ακριβώς και η πρέζα με την κατάλληλη δόση.

Chaosophe® είπε...

ρε συ like.

Flonsavardu είπε...

ρε συ, αλήθεια; δεν το περίμενα. σε φάση νομίζω ότι κοροϊδεύεις κιόλας. :)

sarper? είπε...

Tο ότι ο κόσμος έχει πρόβλημα και θα έκανε τα πάντα για να κερδίσει λεφτά, το ξέραμε. Αυτό που δε ξέρουμε είναι ότι το κράτος έχει επιδόματα για κάθε πιθανό και απίθανο ζητούμενο...

Flonsavardu είπε...

κοίτα, το να έχουν επίδομα για τους οροθετικούς είναι από τα λίγα καλά που υπάρχουν. αυτά τα πράγματα δεν τα κυνηγάς απαραίτητα, ούτε όλοι όσοι είναι οροθετικοί έπαιζαν κορώνα γράμματα με την ερωτική τους ζωή. δυστυχώς τυχαίνει. από τη στιγμή που θα συμβεί το δυστύχημα λοιπόν, περιμένει τον καθένα πέρα από τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον ρατσισμό και ο φυσικός αποκλεισμός από διάφορες εργασίες που απαιτούν υγειονομικές εξετάσεις- κάποιες δικαίως, κάποιες ίσως αδίκως. επομένως κάπως πρέπει να ζήσουν κ αυτοί οι άνθρωποι. αν βγει φυσικά ο λοβέρδος- και ο κάθε λοβέρδος- μεθαύριο και πει "κόβουμε το επίδομα, γιατί το καταχράζονται" εγώ προσωπικά δεν θα τον κατηγορήσω. δεν θέλω καν να φανταστώ τι θα κάνουν βέβαια οι άλλοι...

it's the same old story, σαν το επίδομα των πολυτέκνων, το αναπηριών κτλ. το τι λαμογιές κάνει ο καθένας από εμάς για να εισπράξει τα ψωρό επιδόματα αυτής της χώρας είναι λυπηρό. όχι για την κατάσταση της χώρας. για τη νοοτροπία μας.

sarper? είπε...

Ρε κοίτα εγώ θεωρώ ότι τα επιδόματα καλά γίνεται και δίνονται σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη αλλά δε συμφωνώ με το να δίνονται κατόπιν "κομπίνας".
Παραδέχομαι ότι παίρνω επίδομα αναπηρίας επειδή είμαι κωφός αλλα αυτό γίνεται από την αρχη της ζωής μου. Το να γίνει κατόπιν "κομπίνας" παραείναι ύποπτο.
Θέλω να πω να δίνονται τα επιδόματα σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη, όχι σε αυτούς που γίνονται "επειδή χρειάζονται λεφτά"

Flonsavardu είπε...

εμ, αυτό λέω και εγώ και έπεσαν να με φάνε (όχι εδώ, στο φέις μπουκ) αφήνοντας υπονοούμενα ότι είμαι ρατσίστρια προς τους τοξικομανείς, ότι αφαιρώ την επιλογή τους για ζωή και ξύσ' τ' αρχίδια σου. (όχι τα δικά σου, η φράση το λέει, χαχα) δεν λέω ότι οι πολιτικοί είναι καλοί άνθρωποι που προνοούν συνέχεια για το κοινό καλό, αλλά αυτή η λαγνεία που τους καταβάλει όσον αφορά την επίθεση προς τους πολιτικούς είναι κουραστική. δεν μπορεί να μην βλέπει κανείς πως στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει κανείς να τα βάλει με τους τοξικομανείς και όχι με το υπουργείο; είναι τεράστια η κουβέντα... εγώ θα πω αυτό, οι άλλοι θα μου πουν για το ότι τα κέντρα απεξάρτησης υπολειτουργούν, εγώ θα τους πω ότι είδαμε και τα ιδιωτικά που δεν υπολειτουργούν, πόσοι απ' όσους πηγαίνουν βγαίνουν καθαροί ή πηγαίνουν μόνο μια φορά. αυτοί θα μου πουν ότι δεν ξέρω τι έχουν περάσει αυτοί για να είναι εθισμένοι τόσο πολύ και εγώ θα τους πω ότι αυτοί που τους βίαζε ο μπαμπάς όταν ήταν μικροί είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και πως οι περισσότεροι το κάνουν από κακομαθησιά και από επιλογή τους, αυτοί θα μου πουν ότι "είμαι ηλίθια και δεν ξέρω τι μου γίνεται"... και πάει λέγοντας. :)

ephee είπε...

...και δε με λες: Πόσο καιρό θα το παίρνει το ζάκι το επίδομα άπαξ και κόλλησε επίτηδες ας πούμε.
Πόσες πιθανότητες έχει να μη νοσήσει και σύντομα με το life style του;

kathysteras είπε...

Εγώ απλά θα αναφέρω ότι γι' αλλού, γι' αλλού ξεκινήσαμε... Κάποτε είμασταν νέοι, τα μαλλιά μας ανέμιζαν στον αέρα, ορκιζόμασταν να μην σοβαρευτούμε ποτέ, πετούσαμε λεμόνια σε κοριτσάκια και γελούσαμε στην βροχή. Είμασταν ανοήτοι αλλά χαρούμενοι και περίφανοι ανόητοι.

Φταίει η κρίση; Φταίει ο βύντρα; Μήπως φταίμε τελικά όλοι εμείς; Δεν ξέρω. Δεν ξέρω τι απέγινε όλη εκείνη η σοφία που έρεε μέσα μας. Η καυτερή χαζομάρα μας, η φλόγα της καφρίλας μας που δεν έσβηνε ποτέ.

Καθίστε λίγο και σκεφτείτε τα παραπάνω σοφά λόγια. Στη συνέχεια στείλτα τα σε δέκα άτομα αλλιώς θα σας καταραστώ με χεσοξενύχτι και ως γνωστόν κανένας χωρίς μάνατζερ ή λαπτοπ δεν επιζεί από αυτό. Εγώ απλά θα ξύσω το φιλοσοφικό μου μουσάκι και θα σηκωθώ σαν έτοιμος από καιρό, σαν πειναλέος να πάρω μία τυρόπιτα επειδή με έκοψε λόρδα.

Flonsavardu είπε...

έφη αυτό δεν το ξέρω. υποθέτω εφ' όρου ζωής, αφού κάποιοι οροθετικοί δεν έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν άπαξ κ κολλήσουν. εκτός και αν εννοείς πόσο καιρό θα είναι ζωντανός για να το παίρνει...

καθυστέρα τα λόγια σου είναι σοφά και θα περάσουν στις επόμενες γενεές σαν φυλαχτό ανά τους αιώνες.

Michael Foukarakis είπε...

(repost, καταραμενα form errors. ελεγα λοιπον..)

ωρες ωρες (συνηθως οταν μου'ρχονται μειλ απο συλλογους εργαζομενων και τετχοια) σκεφτομαι πως εκεινες οι wannabe αριστερες κατινες ειναι απλα φανς της λογικης "I am against X". χαρακτηριζονται απο την αντιδραση σε κατι κι οχι απο τη δραση για οτιδηποτε.

πηγα και διαβασα και το κειμενακι ("ως ελαχιστο φορο τιμης" στο μπλογκ κι ετσι). το οτι ειναι ακατασχετη μπουρδολογια το αναγνωρισαμε, οποτε δεν εχω κατι σοβαρο να πω. ον δι αδερ χαντ, μια χωρα ειναι οτι ειναι οι πολιτες της. "ξεπεσμενη" και "πορνη"? must be.

Flonsavardu είπε...

μιχάλη τώρα το είδα αυτό το σχόλιο. συμφωνώ απόλυτα με όσα λες.

Ανώνυμος είπε...

οι "καλοι" ειναι "ντουβαρια" και (ως) ανιστορητοι, η πλειοψηφια των πρεζακιων ηταν κακομαθημενοι.. πολλες γενικευσεις ρε κοπελια (της καπα research εισαι;) και γιατι; για να κραξεις εναν ας πουμε ευκολο στοχο;
οι καλοι που λες ειναι γκασμαδες, οι κακοι ειναι...κακοι (duh) και εσυ ασχολεισαι με τετοια θεματα 1 φορα στα 50 ποστ για να πεις εν τελει οτι δεν ασχολεισαι! αρα μηπως να το αφηνες οντως; ο,τι θες θα γραφεις φυσικα, δε θα σου πει κανεις, αλλα στα αλλης θεματολογιας εισαι διασκεδαστικη

Ολγα

Flonsavardu είπε...

όλγα οι γενικεύσεις είναι η ειδικότης μου. εδώ ολόκληρος wilde, άντε έγραψε εκεί χάμω ένα de profundis και ένα πορτραίτο του dorian gray, αλλά κυρίως από τα αποφθέγματα που στηρίζονται σε χαριτωμένες γενικεύσεις τον ξέρει ο κόσμος. και δεν ξέρω τι μου λες, εγώ και εδώ με βρήκα διασκεδαστική. :)